Sexleketøy-guiden

Sexleketøy for nybegynnere

Sexleketøy kommer i mange forskjellige varianter, og det er lett å gå seg vill i den erotiske godtebutikk-jungelen. Det gjør du heldigvis ikke på Cpunktet.no, for her har jeg plukket ut de mest interessante leketøyene som vil passe for deg, alene eller med partner. Skulle du fremdeles være i tvil, er det bare å ta kontakt. Jeg hjelper deg gjerne.

Vibratorer
Vaginakuler
Dildoer
Onaniprodukter for menn
Sexleketøy for par
Penisringer
Anal plugger
Strap-on
Glidemidler
Vedlikehold

Vibrator

En vibrator er et effektivt sexleketøy for å oppnå mange, lange og sterke orgasmer. Hvilken du velger er egentlig ikke så nøye. Ta den du synes ser finest ut, og som passer lommeboka di best.

Klitorisvibrator

Med en liten klitorisvibrator kan du få mange gode opplevelser enten du onanerer alene eller har sex med en partner. Disse små vibratorene er veldig populære, fordi de fleste kvinner nettopp trenger ekstra stimuli på klitoris for å oppnå orgasme.

Klitorisvibratorene er som regel ganske små og diskrete. De ligger godt i hånden, og er ypperlig for deg som kanskje aldri har hatt noe sexleketøy tidligere.

Se alle klitorisvibratorene her

G-punktvibrator

En såkalt g-punktvibrator er en enkel stav med en krumning på toppen. Det er snakk om en alrounder som stimulerer både utvendig og innvendig, på klitoris og i vagina.

Om g-punktet finnes strides de lærde om. Selv velger jeg å kalle det g-sonen som er et sensitivt område inne i vagina. Det ligger på baksiden av klitoris sett utenifra, og svulmer opp under opphisselsen.

Ved riktig stimuli vil du kunne oppnå en dyp og lang orgasme, som kan føre til både latter og tårer, og disse medhjelperne gjør nesten hele jobben for deg, hvis du bare slapper av og kniper til med. underlivet underveis.

Se alle g-punktvibratorene her

Rabbitvibrator

En dobbeltstimulerende godsak eller rabbitvibrator som den også kalles, har i mange år vært en hit blant jenter, og det er ikke rart. Denne berømte modellen som du kanskje husker fra tv serien Sex og Singelliv har nemlig en super fasong.

Rabbit vibratoren stimuler både utvendig på klitoris og innvendig mot G-punktet, samtidig eller hver for seg. Start for eksempel med å massere klitoris først, og når du er kåt og klar fører du inn selve staven for å oppleve double action.

Se avdeling for Rabbitvibrator her

Magic Wand Vibrator

Hvis du aldri har hatt en orgasme før, eller opplever at den er så alt for langt unna, er en Magic Wand løsningen. Med en kraftig vibrator som denne er orgasmene like rundt hjørnet, og motiverer dermed til sex.

Damene elsker effekten, og ekspertene anbefaler hyller Magic Wanden. Selv mener jeg at et hvert hjem bør ha en. Min orgasmemaskin har sin faste plass under overmadrassen.

Se avdeling for orgasmemaskinen Magic Wand her

Vibrator for par

Alle vibratorer kan i utgangspunktet brukes når man koser seg i sammen, men det finnes noen populære modeller som er designet for par sånn at begge har hendene frie.

Penisring-vibratoren er en enkel og populær variant, som gjør mannen ekstra hard og klitoris veldig glad. Dere kan selvfølgelig pirre hverandres erogene soner før den tres på. Det er bare å bruke fantasien.

Vibrator-egg, med eller uten fjernkontroll, kan være et opphissende lite leketøy. Bytt på hvem som skal kile den andre, særlig klitoris og strengen under penishode vil like dette.

Se alle vibratorer for par her

Analvibrator

Smaken er som baken, og der kan det også være godt med stimuli hvis det gjøres riktig. En hendig buttplugg kan gi nye opplevelser, og du trenger ikke å føre den inn til å begynne med, hvis du synes det er litt overveldende. Husk glidemiddel, og ikke vær redd for å bruke for mye. Oppdagelsesferden blir veldig lite behagelig uten.

Se alle anal-vibratorene her

Vaginakuler

Vaginakuler er hovedsakelig til å stramme opp muskulaturen i underlivet, noe alle som har vært igjennom en fødsel burde benytte seg av. Men ingenting kommer av seg selv, så du må selvfølgelig bruke de jevnlig for å oppnå effekten.

Bruk dem når du for eksempel pusser tennene om kvelden, eller hvis du tar deg en liten strekk på sofaen. Knip, slipp og gjenta. Du kan og legge trimmen til soverommet. En liten hyrdestund med en vibrator utvendig og kulene inni gir knipeøvelsene en ny og motiverende vri.

Vaginale kuler er kanskje det mest myteomspunnede sexleketøyet i verden. Legenden skal ha det til at japanske kvinner puttet kulene inn i skjeden, lente seg tilbake og lot dem rulle rundt til de så stjerner. Mest sannsynlig var de kinesiske eggene laget av elfenben, og damene puttet dem inn under samleiet, kanskje for å kjenne seg mer fylt opp. Du får ikke orgasme av å bruke disse alene, men at de kan ha en opphissende effekt er det ikke tvil om.

Kjøp vaginakuler her

Dildo

En dildo er en enkel stav med falloslignende form uten motor. Dildoen er det eldste form for sexleketøy vi kjenner til, og har vært brukt siden mennesket kom til jorden. Selvet ordet kommer fra det italienske ”diletto” som betyr nytelse, og er deilig for deg som liker penetrasjon.

I butikken har jeg plukket ut noen gode varianter du kan velge i mellom. Du får de i stein og stål, noe som gjør de mer massive og tunge, eller i silikon. Silikon er et ypperlig materiale til sexleketøy. Det kan minne om gummi, men det er det altså ikke. Fordelen er at materialet raskt tar opp kroppstemperaturen din, har en glatt og deilig overflate, og er litt smidigere i konsistensen en de harde i stein og stål.

Klikk på underavdelingene i toppmenyen til dildo, for nærmere beskrivelser.

Se alle dildoene i butikken her

Onaniprodukt for menn

Det har de senere årene kommet mange fine og stilrene onaniprodukter for menn, både med og uten vibrasjoner, av myk eller hardere konsistens. Noen både ser og kjennes ut som en vagina, mens andre har et mer diskret utrykk og kjennes ut som munnsex.

I butikken finner du de mest populære masturbatorene til menn, som blandt annet Fleshlight og Tenga.

Se alle onaniprodukter til menn her

Sexlekeketøy for par

De fleste sexleketøy kan i utgangspunktet brukes når man koser seg i sammen, men det finnes noen populære modeller som er designet for par sånn at begge har hendene frie.

Penisring-vibratoren er en enkel og populær variant. Denne gjør mannen ekstra hard og klitoris veldig glad. Dere kan selvfølgelig pirre hverandres erogene soner før den tres på. Det er bare å bruke fantasien.

Vibrator-egg, med eller uten fjernkontroll, kan være et opphissende lite leketøy. Bytt på hvem som skal kile den andre, særlig klitoris og strengen under penishode vil like dette.

Se alle vibratorer for par her

Penisring

Penisringer gjør mannen mer potent, og stasen større og stiligere. Ringen holder på ereksjonen, og forhindrer at blodet som gjør penis stiv renner ut igjen.

Du kan få penisring med vibrator som passer særlig for par da vibrasjonene er godt for klitoris, eller penisring uten vibrator til selve staken alene. Så har du penisring som skal rundt både penis og pung, så du får løftet fram og som gir et godt grep rundt hele stellet. Den siste har en spennende modell som i tillegg stimulerer prostata indirekte via mellomkjøttet, du vet området bak pungen.

Se alle penisringene til menn her

Anal plugg

Analsex er ikke for nybegynnere, men har du lyst så har du lov. Smaken er som baken, og der kan det også være godt med stimuli hvis det gjøres riktig. En liten buttplug kan gi deg nye opplevelser, og du trenger ikke å føre den inn til å begynne med, hvis du synes det er litt overveldende.

Buttplugene kommer i to varianter – med vibrator og uten vibrator.

Husk glidemiddel, og ikke vær redd for å bruke for mye. Oppdagelsesferden blir veldig lite behagelig uten.

Se alle analsexproduktene her

Strap-on

Strap-on, eller dildobelte som kanskje er en bedre betegnelse, er populært for lesbiske og eksperimentelle par som ønsker en sele for å holde nettopp dildoen på plass. Det finnes mange varianter på markedet, men vi har valgt ut merket SpareParts, som ansees som det beste, og som passer de aller fleste.

Se strap-on her

Glidemiddel

Kroppens egen produksjon av glid er hormonelt betinget, uavhengig om du er opphisset eller ikke. Sex kan oppleves ubehagelig hvis kroppen ikke produserer nok på egenhånd. Glidemidler er derfor kjærkomne midler enten man har sex med en partner – eller bruker sexleketøy.

Det finnes i hovedsak tre typer glidemiddel. Vannbasert- silikonbasert- og hybrid glidemiddel.

Vannbasert glidemiddel er ideelt å bruke sammen med sexleketøy. Det er oljefritt og lett i konsistensen, lager verken flekker eller irriterer huden, og er helt lukt- og smakfri. Vannbasert glidemiddel vaskes enkelt av med såpe og vann.

Silikonbasert glidemiddel er perfekt for samleie, både vaginalt og analt. Det er et allroundmiddel for hele kroppen, og passer like godt til massasje som til sex. Middelet trenger seg ikke inn i huden men blir liggende utenpå som en friksjonsløs hinne, og gir huden en silkemyk følelse. Det er helt ufarlig, setter ikke flekker, har nøytral lukt og smak, og er allergitestet. Silikonbaserte glidemidler er drøye i bruk, tørker ikke inn og gir en uendelig glidefølelse.

NB! Glidemiddel av silikon skal ikke brukes med sexleketøy av silikon. Silikonet kan trekke seg inn i leketøyet og skade overflaten.

Hybrid glidemiddel er i utgangspunktet vannbasert, men har en dæsj silikon som gjør glideevnen bedre enn vanlig vannbasert. Hybriden passer for samleie og alle typer sexleketøy, da det inneholder såpass lite silikon at det ikke skader overflaten på leketøyet.

Vask og vedlikehold

Sexleketøy vaskes på samme måte som underlivet, med mild såpe og vann. Gjerne med en klut hvis vibratoren ikke er vanntett. En praktisk løsning kan være å kjøpe et rensemiddel som hverken ødelegger sexleketøyet eller kroppens naturlige pH-balanse i underlivet.

Kjøp rensemiddel til sexleketøy her

Ta godt vare på sexleketøyene dine, så holder de lenger. Slenger du utstyret ut av senga i stedet for å legge det pent i fra deg etter bruk, vil det på sikt gå fortere i stykker. Ta like godt vare på utstyret som om det skulle være mobiltelefonen din eller brillene dine. Rydd plass til dem i en egen skuff, eller oppbevar lekene i en egen eske. Da blir det mye hyggeligere å ta de fram neste gang de skal i bruk.